Безопасният и навременен транспорт на растенията е много важен процес за нас!
 • Всички поръчки се доставят на потребителя в рамките на 5-7 работни дни (понеделник-петък).
 • С цел, пратките да не престояват в офис на куриерската фирма, изпращаме поръчките Ви от понеделник до четвъртък.
 • Поръчките се изпращат до сътрудническа куриерска фирма Еконт, за което Ви информираме веднага щом поръчката Ви бъде изпълнена и доставена до транспортната компания.
 • Разходите за доставка са безплатни при поръчки над 120 лв. и тегло до 10 кг.
 • Разходите за доставка в случай на замяна се поемат от получателя.
 • В случай на връщане на продукта поради недоволство на получателя или отказ да приеме поръчката, получателя се таксува и за двете пратки.

*Ваучерите за отстъпка, предоставени на клиентите на компанията, се отнасят за отстъпка на продукти, а не за транспортни разходи.

Забавяне на поръчката

Вашата поръчка може да се забави поради следните причини:

 • Продуктът не е на склад поради голямото търсене.
 • В периоди на екстремни метеорологични условия, които могат да повлиаят на транспортирането и доставката на вашата поръчка.
 • В случай, че е невъзможно да се свържем с вас по телефон и/или по електронна поща (ако има проблем с вашата поръчка, било то във връзка с продукта, или във връзка с плащането му), защото напр. личната информация, която сте въвели при подаване на вашата онлайн поръчка, не е актуализирана правилно. В такъв случай, ако не можем да се свържем с вас, вие можете да ни се обадите на +359882069242, понеделник-петък, 10:00-17:00, за да бъдете информирани за напредъка на вашата поръчка.

 

Опаковане / Транспортиране

Нашата компания полага всички усилия да гарантира качеството и жизнеспособността на растенията, които предлага на пазара. Поради тази причина всяко растение се проверява щателно при получаването му от доставчика и в рамките на няколко часа се проверява отново, преди да бъде опаковано и изпратено до крайния получател.

Опаковката на растенията е процес, който ние постоянно изследваме, за да постигнем оптималното ниво на вентилация и стабилизиране им в нея!

За всяко растение, което опаковаме, се извършват всички предписани стъпки за контрол, така че растенията да са здрави и перфектно състояние.

Ние предварително сме проверили многократно тяхната издръжливост по време на изпращането им в опаковката.

Отбелязваме, че растенията са живи организми и затова не можем напълно да контролираме и да предвидим поведението им при промяна на условията в околната среда. Припомняме ви, че от момента, в който пратката напусне нашата фирма и бъде получена от съответната куриерска компания, отговорността за тях се носи единствено от техния купувач (клиент). airplantsbg.com не носи отговорност по време на транспортирането им.

 

Покупка на продукт – Начини на плащане – Политика за връщане

Публикуваните на airplantsbg.com продукти са представени с цени на дребно с ДДС. В допълнение към цената на дребно, всеки потребител/клиент заплаща транспортната цена (когато тя съществува), за чийто размер ще бъде уведомен преди окончателното завършване на поръчката си. Компанията може да променя цените на своите продукти. Всяка промяна няма да засегне съществуващите поръчки, които се обработват или изпращат.

Плащането на продуктите може да се извърши по един от следните начини:

 • Чрез наложен платеж;
 • С кредитна или дебитна карта през онлайн ПОС терминала на Stripe;
 • Чрез депозит в банкова сметка на airplantsbg.com.

След приключване на поръчката, на клиента ще бъде изпратен мейл, потвърждаващ неговата поръчка.

 

Анулиране на поръчка

 • Анулиране преди изпращане на поръчката за растение:

Поръчката може да бъде отменена до момента преди изпращането ѝ. Ние си запазваме правото да таксуваме за анулиране на поръчката сума до 50% от покупната стойност за растения, които са изпратени по специална поръчка, или имат индикация, че могат да бъдат изпратени само след 1-2 седмици. Това са растения, които са поръчани от името на потребителя и сумата, начислена по време на анулиране, зависи от разходите, които вече са възникнали до анулирането ѝ, както и от разходите за нейната поддръжка.

 

 • Анулиране след изпращане на поръчката:

В случай, че изпращането на поръчката е направено и получаването е отказано по някаква причина, airplantsbg.com не носи никаква отговорност и в никакъв случай не поема компенсацията му.

 

При получаване на продукта

Клиентът е отговорен да провери дали опаковката е непокътната и дали състоянието на получените продукти е желаното, или има очевидни дефекти на продукта, за да не загуби правата по закона за дефектни продукти.

 

Връщане на продукт

Ако потребителят/клиентът след получаване на поръчката желае да върне продукт, компанията следва политика относно връщането на продукти, продавани чрез нейния уебсайт, която е в съответствие с европейското и българското законодателство за защита на потребителите. (Имайте предвид, че за връщането на растения има специални условия, свързани с естеството на продукта.) В този случай клиентът ще може да върне продукта в рамките на (3) три календарни дни от получаването му. Продуктът за връщане трябва да е в отлично състояние и в непокътната опаковка, и да не се използва. В този случай клиентът поема транспортните разходи до компанията.

*Няма да бъдат възстановени никакви продукти, ако са били използвани или опаковката им е била променена по някакъв начин!

В случай, че даден продукт се окаже дефектен, той подлежи на гаранция на компанията, която го е произвела и отговорността за ремонт и/или подмяна принадлежи на нея. Възстановяването обикновено се извършва в рамките на 10 дни след връщането на продукта.

 

Връщане на растения

 По отношение на връщането на растения (въздушни, стайни, орхидеи), продавани от aiplantsbg, има специални условия за връщане, тъй като това са живи организми, които не могат да се считат за обикновени потребителски продукти.

 

 • В случай, че получите растение, което смятате за дефектно или сме ви изпратили различно растение от това, което сте поръчали (в рамките на 3 дни от деня, когато растението е напуснало магазина на airplantsbg), процедурата, която следваме като политика за връщане е следната:

 

В рамките на 24 часа от момента на получаване, изпратете ни мейл на sales@airplants.bg със снимки и видеоклипове на растението, с акцент върху точките, където смятате, че има дефект. Airplants си запазва правото да поиска допълнителен визуален материал за разследване.

След получаване на изпратения от вас материал, разглеждаме етапите за контрол на качеството на вашата поръчка, както и цялата партида.

След това се свързваме с вас и:

 

 • В случай, че сме ви изпратили друго растение от това, което сте поръчали, ние ще поемем транспортните разходи, за да можете да ни изпратите обратно грешното растение и след като го получим, ние ще изпратим отново това, което сте поръчали първоначално, или ще върнем парите ви.

 

 • В случай, че сте получили поръчаното от вас растение и смятате, че то не отговаря на вашите лични очаквания, екипът от специалисти на airplantsbg ще провери, дали наистина има дефект във вашето растение и произхода на дефекта.

-ако дефектът на е налице и се дължи на етапите на производството, свободен представител на отдела за обслужване на клиенти на airplantsbg.com ще се свърже с вас, за да намери най-доброто решение за вашата компенсация. Разбира се, за да се споразумее за връщане на полученото растение, ще ви даде инструкции относно временните грижи и как да го опаковате. Ще възстановим сумата, която сте платили за закупуването на растението, при условие, че ни се върне в същото състояние, в което сме ви го изпратили, а не по-лошо. Ние си запазваме правото да откажем възстановяването на парите, които сте платили за закупуването му.

-ако дефектът е налице и се дължи на условията на транспортирането му. airplantsbg.com не носи отговорност и не поема компенсацията му. В този случай ние ще застанем до вас и вашето растение и ще ви дадем съвети, за да можете незабавно да се погрижите за вашето растение и да се върне в перфектно състояние.

 

В случай че са изминали три (3) дни от получаването на продукта или първия опит за доставка от куриерската фирма (в случай че не ви е намерил на посочения адрес), се счита, че сте удовлетворени от растението и разбирате, че е крехък и консумативен продукт, и че airplantsbg.com не носи никаква отговорност за начина, по който третирате и се грижите за растението. Следователно airplantsbg.com не носи никаква отговорност, в случай че растението не процъфтява.

airplantsbg.com си запазва правото да прави каквито и да е промени в своя онлайн магазин, търговската си политика и Условията за ползване по всяко време, което сметне за необходимо, без предизвестие.

 

Условия за доставка на стоки
Доставката на поръчаните стоки се осъществява чрез следните способи:
чрез куриерска услуга от Еконт Експрес.

Доставката се извършва до адрес на потребителя на територията на Република България, освен ако в сайта не е посочено друго.
Разходите за доставка се покриват от Потребителя освен в случаите на доставка на стоки на стойност над 100 лв. или за конкретно упомената промоционална кампания с безплатна доставка за определен период, в които случаи разходите за доставка се поемат от Търговеца.
Преди изпращане на поръчаната стока Търговецът има право да се свърже с Потребителя на посочения от него телефон, с цел уточняване на детайли за поръчката и/или доставката.

Търговецът не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства Търговецът си запазва правото да удължава срока за доставка, като своевременно информира за това Потребителя.

Търговецът обработва поръчките в срок от 1 ден от извършване на поръчката, Доставката обичайно се извършва в рамките на обичайния в практиката срок съобразно с избрания способ за доставка. (5-7 работни дни)

Поръчаните стоки се доставят срещу подпис, като по-големите пратки при използване на куриерска услуга се доставят до входа на сградата.

Търговецът не носи отговорност при неточно описание на продукта от производствената компания, тъй като растенията са живи организми и напълното им контролиране и предвиждане на поведението им при промяна на условията в околната среда е невъзможно.

При извършване на международни доставки, приложими са правилата за доставка и получаване на пратки на съответната национална пощенска служба, както и на съответното национално законодателство на държавата, в която се намира получателят на стоките.

Всички импортни такси при внасянето на стоката са за сметка на Потребителя. Потребителят не може да иска възстановяване на цената, ако е отказал да плати импортните такси или да получи пратката.
В случай, че изпращането на поръчката е направено и получаването е отказано по някаква причина, airplantsbg.com не носи никаква отговорност и в никакъв случай не поема компенсацията му.