FAQs

Често задавани въпроси

Безопасно ли е онлайн пазаруванетo?

В нашия онлайн магазин airplantsbg.com, в сътрудничество с надеждната електронна система за търговия на Stripe, ние предприехме всички необходими мерки, така че вашите транзакции и лични данни да останат защитени. 

Защо доставките на някои растения спират?

Най-честите причини, поради които доставките на някои продукти се прекратяват, са:

  • Тези продукти не са търсени, затова се заменят с други, които отговарят по-добре на предпочитанията на клиентите.
  • Поради сезонността на растенията, продуктите се изчерпват и се заменят с нова база за сезона.

Кога се таксува сметката ми?

Вашият акаунт ще бъде таксуван след като завършите поръчката си и сте съгласни с политиката за поверителност и условията за използване на airplantsbg.com. За повече информация относно политиката за поверителност и условията за ползване на покупки в нашия онлайн магазин кликнете тук.

Мога ли да променя или анулирам поръчката си?

Можете да промените или анулирате поръчката си, като се свържете с airplantsbg.com. Вариантите са два:

  • чрез позвъняване на +359882069242;
  • като изпратите имейл на sales@airplants.bg

*Това е възможно само в случай, че вашата поръчка все още не е изпратена!

Как мога да разбера точната стойност на своята поръчка?

След като завършите поръчката си, вие автоматично ще получите мейл от airplantsbg.com, който подробно описва вашите продукти, както и точната сума на сметката ви.

Възможно ли е частично възстановяване на сумата, която съм платил?

Ако откажете даден артикул от вашата поръчка, преди да бъде изпратена, част от сумата, начислена по сметката ви, може да бъде възстановена. Хората от екипа на airplantsbg.com ще се свържат с вас по телефона, за да завършат процеса.

Как мога да разбера за офертите?

Можете да бъдете информирани за нашите оферти, като се абонирате за нашия бюлетин, както и като следвате нашите официални страници в социалните медии, Facebook и Instagram

Как мога да платя във вашия онлайн магазин?

Начините на плащане са:

  • Чрез Наложен платеж
  • С кредитна или дебитна карта през онлайн ПОС терминала на Stripe
  • Чрез депозиране на пари в една от сметките на сътрудничещите банки на airplantsbg.com

След колко дни ще получа поръчката си?

При опаковането и изпълнението на вашите поръчки се спазва строг приоритетен ред. Целият процес на обработка на вашата поръчка (от получаването ѝ до пристигането ѝ до вас) отнема 5-7 работни дни. Процесът започва след като получите информативния мейл, че вашата поръчка е приета.

Искам да поръчам растения, но се страхувам. Ще пристигнат ли безопасно?

Нашите растения са опаковани по възможно най-добрия начин, така че да стигнат безопасно до вас и да им се наслаждавате дълго време. Разбира се, трябва да се има предвид, че растенията са живи организми, които могат да бъдат засегнати от транспортирането им, но след като бъдат напоени и аклиматизирани във вашия дом, те ще се възстановят незабавно. Транспортирането им отнема не повече от 1 работен ден.

Искам да платя с наложен платеж. Възможно ли е?

Да, за Ваше удобство вече работим с опция наложен платеж!

Растението, което получих, не е същото като това, което поръчах. Какво да правя?

Тъй като растенията са живи организми, а не промишлен продукт, не винаги могат да имат постоянни външни характеристики. Винаги има някои различия както в растенията от една и съща партида, така и в сравнение със снимката, която сме публикували на нашия сайт. За повече информация относно правилата за връщане щракнете тук.

Растението, което получих, има различна височина от тази, която поръчах. Какво да правя?

Размерите се измерват от доставчика и ние винаги ги пишем с отклонение 1-10 cм. Също така, измерването понякога се извършва от основата на саксията до крайната височина, а друг път в частта от растението, която е извън саксията в зависимост от вида му. airplantsbg.com не носи отговорност за посочената височина , тъй като това е отговорност на доставчика. За повече информация относно правилата за връщане щракнете тук.

Растението, което получих, не е в добро състояние. Какво да правя?

Всички растения са опаковани и напускат магазина ни в отлично състояние! Някои растения, в зависимост от листата или физическото си състояние, са по-чувствителни към външните фактори като температура, светлина, транспорт от други.

Препоръчваме ви да поставите растенията си в съд с вода, така че да бъдат добре напоени веднага щом ги получите, особено ако покупката ви е била извършена през периода на висока външна температура. След това следвайте редовен график за поливане според нуждите на растението. Изберете светло място във вашето пространство, но там, където слънцето не попада директно върху листата.

Не забравяйте, че това е жив организъм и ще се нуждае от няколко дни, за да се аклиматизира в новия си дом.

За повече информация относно правилата за връщане щракнете тук.

Не съм получил потвърждение за поръчката си. Какво да правя?

Първо проверете имейла си, дали сте получили съобщение от airplantsbg.com. Моля, проверете и папка спам, в случай че мейлът е отишъл там. Ако не намерите съобщение от нас, моля, обадете ни се на +359882069242, за да го изясним заедно.

Какви растения може да предложите за къща с домашен любимец?

Като кликнете върху снимката на всяко растение в нашия онлайн магазин, ще намерите подробно описание за всеки продукт, както и неговата годност за къща, където има деца или домашни любимци.

Как да поръчам промоционалните продукти, които виждам във Facebook и Instagram?

За да поръчате предлаганите продукти, ще трябва да ни изпратите вашите данни (адрес за доставка и телефон за връзка) със съобщение в приложението, където е публикувана офертата. Ние ще завършим процеса на поръчка от магазина и ще се свържем с вас.

Airplants.bg има ли физически магазин или служи само онлайн?

Нашият магазин се намира в гр. Сандански, ул. Македония 49 и можете да ни посетите всеки ден (от понеделник до събота) от 10:00 до 19:00. Ние обаче обслужваме цяла България чрез нашия онлайн магазин www.airplantsbg.com

Завърших поръчката си във вашия онлайн магазин. И сега какво?

Веднага след завършването на поръчката си, ще получите мейл от нас с подробности за вашата поръчка, дължимата сума, както и подробности за доставката. След като плащането приключи успешно, поръчката ви автоматично се превръща в приоритетна за опаковане и доставка. След като е готова за изпращане, ще получите втори мейл, потвърждаващ данните за вашата поръчка. Накрая ще получите друго съобщение с номера на товарителницата от фирмата за доставка, за да можете да проследите напредъка на вашата поръчката, след като тя напусне нашия магазин.

Кога продуктът, който в момента е разпродаден, ще бъде достъпен отново?

Количествата на нашите продукти непрекъснато се актуализират, така че в следващите дни се очаква продуктите, които ви интересуват, да бъдат на разположение отново. В случай на недостиг на продукт от производителя поради сезонност, ние незабавно ще го включим в нашата продуктова гама, веднага щом се появи отново.

В кои райони на България се извършва доставката?

Доставките се извършват в цяла България, в районите, достъпни от пътната мрежа.

Да пресаждам ли получените растения?

Не е необходимо да пресаждате вашите растения, но ако искате да смените саксията по естетически причини, ще трябва да изчакате 10-15 дни от деня, в който сте ги получили, за да се аклиматизират към новата среда. Уверете се, че те са добре напоени веднага щом ги получите и след това следвайте режима на поливане според нуждите на вашето растение.

Какво трябва да направя, когато получа своите растения от вашия онлайн магазин?

Поставете растенията си в съд с вода, така че да бъдат добре напоени веднага щом ги получите, особено ако покупката ви е била извършена през периода на висока външна температура. След това следвайте графика на поливане според нуждите на растението (подробно описан в описанието на всеки продукт). Изберете светло място във вашето помещение, но там, където слънцето не попада директно върху листата му. Вашето растение ще се нуждае от няколко дни, за да се аклиматизира в новия си дом, защото е жив организъм. Дайте му време и грижи и то няма да се нуждае от нищо друго.

Мога ли да заменя растенията, които съм получил?

Поради естеството на продукта, не се правят замени на растенията. За повече информация относно правилата за връщане щракнете тук.

Кой плаща разходите за доставка?

Размерът на вашата сметка се обявява преди да завършите покупката си, за да знаете точната сума на таксата. Доставката е за сметка на купувача, освен в случаите, в които сме обявили промоционални условия.

Видях ви да рекламирате, че разходите за доставка са безплатни. Как мога да се възползвам?

От време на време, за да улесним вашето онлайн пазаруване, ние ви предлагаме разходите за доставка да бъдат за наша сметка. Офертата е обявена в медиите и е валидна само за датите, които са опоменати.