+359882069242  ‼️Безплатна доставка при поръчка над 120 лв. ‼️

Август, неделята на годината, всеки почива и празнува. Но как можем да защитим крехките си орхидеи и тропическите си въздушни растения в дните на нашето отсъствие?

На първо място това, което ще липсва на нашите растения, когато отиваме на почивка, е светлината. Когато затваряме къщата, заради страх от крадци, нашите растения са лишени от ценната енергия, която получават от слънцето, за да фотосинтезират и произвеждат храната си. Това е причината, когато се върнем, да ги открием повредени и жълти. Едно от решенията е: ако нямаме възможност да ги поставим на място, където те ще получат дневна светлина, да им осигурим поне изкуствено осветление.

Следващото нещо, с което трябва да се справим, е поливането на нашите растения. Добре е няколко дни преди това да наблюдаваме условията, в които ще пребивават нашите растения- температурата и вентилацията. По този начин ние контролираме колко често се нуждаят от поливане. Така че, поливайте ги адекватно преди да тръгнете и се погрижете за междинното поливане, ако е необходимо, докато се върнете.

И накрая, ние се уверяваме, че нашите растения са силни и здрави, преди да отидем на почивка. Растение, което е здраво, може да издържи на трудностите и временното пренебрегване… заради почивката.

 

Весел Август!

екипът на airplantsbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка

Back to Top